Trgovanje s kripto valutami

Zdi se, da vsi norijo na trgovanje s kriptovalutami! In zakaj ne? Kripto je prihodnost. Ne moti le finančnih sektorjev, temveč tudi druge pomembne sektorje, kot so informacijska tehnologija, zdravstvo, maloprodaja, izleti in potovanja, avtomobilska industrija in še veliko več. Vendar pa se posedovanje kriptovalute sliši odlično, a ravnanje z njo na pravi način je izziv. Trgovanje s kriptovalutami je v trendu in ljudje se želijo naučiti, kako se to izvaja. Če ste nekdo, ki se zanima za začetek trgovanja s kriptovalutami, ste pristali na pravi strani. Ta članek bo zagotovil popoln vodnik za trgovanje s kriptovalutami. Preberete si pa lahko tudi več o kripto valutah na splošno, tukaj.

Pregled

Za trgovanje s kriptovalutami so potrebni številni dejavniki in posebni koraki. Strokovnjaki priporočajo, da je bistveno, da imate obsežno znanje o kriptovalutah, kriptovalutah, varnosti kriptovalut in vse potrebne terminologije, povezane s trgovanjem s kriptovalutami, preden vložite čas in denar na to področje. Na tem živahnem trgu kriptovalut je ključnega pomena, da imamo v mislih prave strategije za sprejemanje pravilnih trgovskih odločitev in se zavedamo tveganja, ki se lahko pojavi na kateri koli točki. Čeprav se trgovanje s kriptovalutami razlikuje od trgovanja na borzi, je pri razumevanju trgovanja s kriptovalutami mogoče upoštevati nekatere koncepte trgovanja na borzi. Zato je lahko znanje borze koristno pri izvajanju trgovanja s kriptovalutami.

Kaj je trgovanje s kripto valutami?

Preden gremo neposredno na trgovanje s kriptovalutami, moramo razumeti pomen trgovanja. Trgovanje je mogoče opredeliti kot ekonomski koncept nakupa in prodaje sredstev. Sredstva so lahko blago in storitve, ki se izmenjujejo med trgovci. Tukaj govorimo o finančnih trgih, na katerih poteka trgovanje s finančnimi instrumenti. To so lahko delnice, valuta, kriptovalute, maržni produkti itd. Trgovanje se običajno šteje za kratkoročno; vendar ta koncept mnogi zavajajo. Poleg tega bomo kasneje podrobneje razpravljali o vrstah trgovanja, in sicer o dnevnem trgovanju, trgovanju s swingom in trgovanju s trendi.

Trgovanje s kriptovalutami vključuje nakup in prodajo kriptovalute z uporabo platforme za trgovanje s kriptovalutami ali borzo. Nekatere izmed najbolj priljubljenih platform za trgovanje s kriptovalutami so Coinbase, Binance, CoinDCX itd. Ideja trgovanja s kriptovalutami je doseči dobičkonosne rezultate v določenem časovnem obdobju. Trgovanje se razlikuje od vlaganja in koncept, ki stoji za njim, o čemer bomo še razpravljali.

Razlika med vlaganjem in trgovanjem?

Vlaganje se precej razlikuje od trgovanja; trgovanje ima koncept pridobivanja dobička v določenem časovnem obdobju, medtem ko naložba deluje, če sredstva držite dolgoročno. Pri kakršni koli naložbi moramo iskati dolgoročne trende in si zatiskati oči pred kratkoročnimi nihanji na trgu. Pri naložbah v kriptovalute je glavni cilj pridobiti več kovancev. Če ste na primer kupili štiri bitcoine po določeni ceni, se bo po nekaj letih celotna vložena vrednost vašega sredstva povečala sorazmerno s ceno kovanca.

Po drugi strani pa se pri trgovanju ukvarjajo s kratkotrajnimi nihanji, zato je med trgovanjem bistveno razumeti dnevni trg. Glavni cilj je zaslužiti evre ali katero koli drugo valuto. Strokovnjaki priporočajo razumevanje tržnih trendov in kratkoročnih cenovnih trendov, če želite biti uspešni pri trgovanju s kriptovalutami. To je bolj kot nakupovanje po nizkih in prodajanje po visokih cenah, potem se izkaže, da so trendi v vašo korist. Pri trgovanju s kriptovalutami boste morali zelo pogosto spuščati kovance, da bi dosegli največji dobiček.

Struktura trgovanja

Struktura trgovanja združuje kupca in prodajalca. Pri trgovanju bo eden pridobil, drugi pa izgubil. Preprosto povedano, če oseba s prodajo pridobiva dobiček, bo imela druga potencialno nizko korist. Ko vstopite v trgovanje s kriptovalutami, imejte jasno dejstvo, ki je razumevanje tržnih trendov, da preprečite velike izgube. Ker je kripto trg nestanoviten, je vedno priporočljivo vložiti znesek, ki si ga lahko privoščite izgubiti, in če ste novi, se morate posvetovati s strokovnjakom. Prav tako se zavedajte strukturo trgovanja in temu ustrezno izvajajte trgovanje. Če vas zanima tudi raziskovanje trgovanja s kriptovalutami, morate upoštevati dejavnike, ki vplivajo na tržne trende. Na primer, ko več ljudi kupi katero koli valuto, se cena na splošno dvigne. Nasprotno, ko ljudje prodajajo več kot kupujejo, se cena nagiba k znižanju.

Da bi bolje razumeli tržne trende, razumemo različne vrste strategij za trgovanje.

Različne vrste strategij za trgovanje

Obstajajo štiri aktivne strategije trgovanja, ki se običajno izvajajo na celotnem trgu. Aktivno strategijo trgovanja je mogoče opredeliti kot dejanje varnega nakupa in prodaje ob upoštevanju kratkoročnih tržnih trendov in pridobivanja dobička zaradi nestanovitnosti trga. Večina strokovnjakov meni, da se aktivna strategija trgovanja spreminja z dolgoročnimi strategijami, kjer vlagatelji kupujejo in držijo sredstva.

Štiri strategije so skalpiranje, dnevno trgovanje, swing trgovanje in trgovanje s pozicijami, ki so razložene spodaj:

Skalpiranje

Skalpiranje je najkratkoročna strategija trgovanja, ki ji sledijo številni strokovnjaki za takojšen dobiček. Pri tej vrsti trgovanja ljudje držijo kovance nekaj minut ali sekund. Vendar pa dobiček ni velik kot pri drugih strategijah trgovanja. Namen scalpinga je doseči majhne dobičke, ki se kopičijo čez dan. Optimalen čas za izvedbo posla je, ko je trg zelo zaposlen, takrat so možnosti za dobiček največje. Certificirani trgovci s kriptovalutami in strokovnjaki aktivno izvajajo trgovanje s skalpom, da bi pridobili na majhnih gibanjih cen.

Dnevno trgovanje

Ta vrsta trgovanja s kriptovalutami vključuje posedovanje sredstev za en dan. Dnevno trgovanje je znano tudi kot “trgovanje znotraj dneva”, kjer trgovci vstopijo in izstopijo iz pozicije v istem dnevu. Pri tej vrsti trgovanja morate upoštevati osnovno tehnično analizo z uporabo tehničnih kazalnikov, ki vam lahko pomagajo določiti trenutne tržne razmere in prepoznati trende. Izvajanje te vrste trgovanja ponuja tudi majhne dobičke; vendar vas drži stran od nestanovitnosti trga čez noč. Dnevno trgovanje običajno traja nekaj ur.

Swing trgovanje

V strategiji trgovanja Swing ljudje držijo položaj nekaj dni ali nekaj tednov. Ta vrsta trgovanja sledi kratkoročnim do srednjeročnim trendom, ki se običajno gibljejo med 1 in 30 dnevi. Oseba, ki ni vsakodnevno aktivna in je svoj čas posvetila svojemu delu, lahko izvaja tovrstno strategijo trgovanja. Tukaj vam ni treba skrbeti za vsakodnevne vzpone in padce, ker pri swing trgovanju ne boste imeli kriptovalute le en dan. Vendar pa vam bo spremljanje trenda in preverjanje dnevne analize pomagalo doseči optimalen dobiček.

Trgovanje s pozicijami

Pri tej vrsti strategije trgovanja se morate osredotočiti na dolgoročne premike cen. Da bi dosegli največji dobiček, strokovnjaki za trgovanje upoštevajo velike premike cen. Trgovanje s pozicijami je znano tudi kot »trgovanje s trendi«, saj trgovci običajno zadržijo pozicijo dlje časa. Tudi analiza tedenskih in mesečnih cenovnih grafikonov vam lahko koristi pri ocenjevanju tržnih trendov. Pri izvajanju tovrstne strategije trgovanja trgovci niso zaskrbljeni zaradi manjših nihanj v ceni. Pravzaprav jih skrbijo le glavni tržni trendi in temu ustrezno sledijo.

Glede na vaše zahteve in razpoložljivost lahko izberete katero koli od strategij trgovanja s kriptovalutami.

Koraki za trgovanje s kripto valutami

Za začetnike je nujno slediti ustreznim korakom za trgovanje s kriptovalutami. Tukaj je nekaj korakov, ki jih lahko naredite in začnete svojo trgovalno pot.

1. Korak: poiščite najboljšo menjalnico kriptovalut

Kot začetnik je prvi korak iskanje najboljših menjalnic kriptovalut. Nekatere izmed najbolj priljubljenih so:

  • Binance
  • Coinbase
  • Kraken
  • CoinDCX
  • Dvojčka in še veliko več.

Ustvariti morate račun za kripto posredništvo. Podobno bo kot odpiranje borznoposredniškega računa. Prav tako poskrbite, da boste zagotovili potrebne informacije.

2. Korak: financirajte svoj račun

Takoj, ko ustvarite svoj račun v kateri koli od borz kriptovalut, je naslednji korak financiranje vašega računa. Uporaba debetnih kartic in bančnih nakazil. Denar lahko enostavno dodate v svojo digitalno denarnico. Tudi bančno nakazilo je ena najcenejših možnosti za financiranje vašega računa. Kripto menjalnice, kot sta Coinbase in Gemini, zagotavljajo brezplačna bančna nakazila.

3. Korak: izberite svojo kriptovaluto

Na trgu je veliko kriptovalut, vendar večina strokovnjakov trgovcev uporablja bitcoin in ethereum. Razlog je v tem, da so te kriptovalute bolj predvidljive kot drugi majhni kovanci. Vendar pa so se altcoini v samo enem mesecu povečali tudi za več kot 1000 %, kar se lahko šteje za dobro možnost pri trgovanju.

4. Korak: izberite strategijo

Izbira strategije trgovanja je kritičen korak pri trgovanju s kriptovalutami. Zato lahko z uporabo kazalnikov trgovanja s pravilno temeljno in tehnično analizo dosežete visoke dobičke pri trgovanju s kriptovalutami. Če pa ste začetnik, je priporočljivo opraviti tečaj trgovanja s kriptovalutami in postati strokovnjak.

4. Korak: varno shranite svoje kriptovalute

Nazadnje je bistveno, da svojo kripto shranite na varno mesto. Za to lahko izberete digitalno denarnico, ki je lahko programska ali strojna. Za shranjevanje vaših digitalnih sredstev se zelo priporočajo kriptovalute. Varnost kriptovalute je mogoče več doseči s strojnimi denarnicami. Več o denarnicah si lahko preberete tukaj.

Si želite investirati v kriptovalute? Ne investirajte na slepo, izkoristite našo strokovno kripto svetovanje.

Leave a Comment