Kriptovalute za začetnike

Ali ste vedeli, da ima več kot polovica gospodinjstev v Združenih državah nekaj naložb na borzi?
Ker kriptovaluta postaja vse bolj priljubljena naložbena možnost, si mnogi želijo skočiti na naložbeni voz. Vendar, če še nikoli niste vlagali, je začetek s kriptovalutami lahko zahtevno.

Na srečo smo ustvarili vodnik, ki vam lahko pomaga “kriptovalute za začetnike”. Berite naprej, če želite izvedeti pet stvari, ki jih morajo vedeti začetniki.

Potrebno je raziskovanje

Čas je za prvo pravilo. Raziskave so potrebne!
Pred vlaganjem je pomembno razumeti tehnologijo blockchain. Z branjem člankov, pregledovanjem spletnih forumov in gledanjem vlogov boste bolje razumeli. Več o Blockchain tehnologiji si lahko preberete tukaj.

V vaši raziskavi boste verjetno ugotovili, da vlade in korporacije uporabljajo tehnologijo za integracijo v svoje sisteme. Ko boste razumeli potencial tehnologije blockchain, boste bolje pripravljeni na naložbe.

Investirajte toliko kot si lahko privoščite

Nimajo vsi denarja, ki bi si ga lahko privoščili izgubiti. Ko začnete svojo pot s trgovanjem s kriptovalutami, ne uporabljajte denarja, ki ga nujno potrebujete.

Vlaganje v kriptovalute je tvegano, ker je trg tako nestanoviten. Obstaja možnost, da v trenutku zaslužite veliko denarja ali izgubite vse.

Šele po tem, ko se naučite vlagati v kriptovalute, začnite svoj naložbeni profil. Bodite previdni in ne posegajte v skrajnosti, kot je najemanje posojil ali hipoteka vaše hiše.

Razmišljajte dolgoročno

Mnogi verjamejo, da je vlaganje v kriptovalute shema za hitro obogatenje. Vendar pa nikoli ne bi smeli vlagati, če nameravate slediti le kratkoročnim dobičkom.

Tudi pri različnih vrstah kriptovalut kratkoročne naložbe nikoli niso dobra ideja. Odločite se za naložbo z dolgoročnim ciljem. To je na splošno varnejša metoda vlaganja in je sicer znana kot pasivno vlaganje. Kadar vlagamo dolgoročno, je morda smiselno naš portfelj shraniti na kripto denarnici. Naš seznam najboljših si lahko ogledate tukaj.

Ustvarite raznolik portfelj

Ker obstaja veliko kriptovalut, je dobro, da svoje naložbe razširite po celotnem trgu. Bitcoin in Ethereum sta najbolj priljubljeni kriptovaluti in vaš portfelj mora vsebovati oboje, zato so to zelo smiselne kriptovalute za začetnike za investicijo.

Ko jih imate v svojem portfelju, razporedite svoje preostale naložbe med druge dragocene altcoine. Kot začetnik se boste morali naučiti, kateri kovanci imajo dobro temeljno vrednost. Več o vrednosti kriptovalut si lahko preberete tukaj.

Opazujte trg

Ko opravite prve nakupe kriptovalute, je bistveno, da spremljate svoj dobiček in izgubo. Naročila bi morali oddati, ko je trg nizek, nato pa prodati, ko je trg visok.

Če natančno opazujete trg, boste morda začeli opažati vzorce. Če posvečate dovolj pozornosti, boste kmalu opazili dobiček.

Si želite investirati v kriptovalute? Ne investirajte na slepo, izkoristite našo strokovno kripto svetovanje.

Leave a Comment