Vrednost Bitcoina

Kje lahko spremljamo vrednost Bitcoina?

Za spremljanje cene in vrednosti Bitcoina in drugih kriptovalut nam je na voljo precejšen nabor spletnih strani, katere spremljajo vrednost kriptovalut na trgu. Za podroben pregled so vam na voljo orodja in spletne strani kot so:

10 Razlogov, zakaj je Bitcoin še vedno kralj kriptovalut

Št. 1: PREDNOST PRVEGA PREGLEDA
Bitcoin je prvi delujoči model verige blokov in ima prednost, prav v tem, da je bil prvi. Na svetu je le nekaj milijonov uporabnikov kriptovalut in večina jih ima v lasti in uporablja Bitcoin. Industrija Bitcoin je imela več časa za zorenje kot kateri koli drug kovanec.

#2: UČINEK OMREŽJA
Ljudje seveda težijo k temu, kar je priljubljeno. Denar je sredstvo izmenjave znotraj družbe in vera med njenimi udeleženci je edina stvar, ki mu daje vrednost. Mrežni učinek je pomemben dejavnik za denar, saj vsi želimo trgovati in imeti tisto, kar večina udeležencev meni, da je dragoceno.

#3: LIKVIDNOST
Za pravilno delovanje valute morajo trgi imeti likvidnost. Zdravi trgi pomenijo, da lahko rudarji plačajo stroške, trgovci zlahka pretvorijo v fiat valute, resni trgovci pa lahko oddajo velika naročila. Bitcoin ima največji obseg trgovanja, ki tehnično vključuje vse altcoine, povezane z njim. Vrednosti altkoinov se običajno merijo v satošijih, zaradi česar je bitcoin nekakšna rezervna valuta za kripto trge. Novi uporabniki, ki želijo kupiti altcoine, morajo običajno najprej kupiti BTC.

#4: PREPOZNAVANJE ZNAMKE
Bitcoin je priljubljena blagovna znamka. Celo ljudje, ki ne uporabljajo Bitcoina, verjetno še vedno poznajo njegovo ime. Tehnologija veriženja blokov je spoštovana v starih financah in je ne morete razumeti, ne da bi prej razumeli Bitcoin.

#5: RAZREDČENJE ALTKOIN
Obstaja veliko zanimivih altcoin projektov, ki so nekoč imeli svoj trenutek slave. Težava je v tem, da se vsak teden ustvarjajo novi altcoini, kar uporabnike in likvidnost potegne iz bolj uveljavljenih projektov. Trgi altcoinov so razvodnjeni in mnogi od njih se uporabljajo kot sheme črpalk in odlagališč.

#6: SHRANJEVANJE VREDNOSTI
Bitcoin se vzpostavlja kot alternativni razred sredstev za shranjevanje vrednosti. Zaradi omejene ponudbe je velikokrat obravnavana kot digitalnega oblika zlata. Posamezniki, ki imajo v lasti bitcoine, imajo popoln nadzor nad svojim denarjem, zaradi česar je lepa zaščita pred motečim bančnim sistemom.
Bitcoin ima svoje bikovske in medvedje trge tako kot plemenite kovine, vendar je edina kriptovaluta, ki se je izkazala za dobro sredstvo za shranjevanje vrednosti. Altcoini so lahko dobičkonosni trgi za trgovanje, vendar imajo slabo zgodovino izgubljanja vrednosti na dolgi rok. Vsak resen trgovec s kripto zna zakleniti svoj dobiček v bitcoinih.

#7: VARNOST
Bitcoin je najbolj varen blockchain na svetu. Ima več strokovnih pregledov in testiranja kot kateri koli drug kovanec. Bitcoin je utrl pot blokovnim verigam in je na prvih črtah ter premaga ekosistem. Vsaj 99-krat je bil razglašen za mrtvega in podvržen številnim napadom, kljub temu pa še danes stoji. Vsakič, ko Bitcoin preživi napad, postane bolj odporen.

#8: ZRELA INDUSTRIJA
Industrija Bitcoin je dozorela bolj kot katera koli druga altcoin ali zasebna bančna veriga, ki obstaja. Bitcoin ima najvišjo stopnjo sprejetja trgovcev, storitev, bankomatov, menjalnic, fiat parov, uporabnikov in denarnic. Posledično je večina novih uporabnikov najprej izpostavljena bitcoinu, preden razišče druge kovance.

#9: INOVACIJA
Bitcoin se včasih imenuje “Myspace verig blokov”, saj prvi vstop na trg ne zagotavlja nujno prevlade v prihodnosti. Čeprav je res, da bi Bitcoin nekega dne lahko nadomestila druga oblika kriptovalute, nikakor ni zastarel.
Obstaja nekaj utemeljenih pomislekov glede počasnejših transakcij in zmožnosti omrežja za obseg. Kljub temu ima Bitcoin zelo nadarjene razvijalce, ki se trudijo rešiti te težave.
Inovacije, kot so stranske verige, podlaga in svetlobno omrežje, bodo pomagale zagotoviti mesto Bitcoinu kot številka #1. Ker je ekosistem odprtokoden, se lahko vse nove funkcije altcoina nekega dne integrirajo v Bitcoin.

#10 MEDIJSKA POZORNOST
Ljubite ga ali sovražite, Bitcoin ima običajno največ medijskega pompa. Epske zgodbe o sreči in tragediji novinarjem zagotavljajo stalen tok senzacionalnih novic. Mnogi tržniki vedo, da je vsak tisk dober tisk. Tudi slabe novice postavljajo Bitcoin na radar več ljudi.
Bitcoin pritegne svoj pošten delež trolov, a ironija je, da so še vedno obsedeni z njim. Videl sem več energije in strasti, vloženih v Bitcoin od trolov kot pri večini navdušencev. Nekateri pravijo, da nasprotje ljubezni ni sovraštvo, ampak apatija.
Novice, ki govorijo o drugih verigah blokov, običajno vsaj enkrat omenijo Bitcoin. Bitcoin je tehnološka legenda, ki je spremenila naš način razmišljanja o financah. Banke, ki hvalijo verige blokov, medtem ko o bitkoinu govorijo o smeti, kažejo znake kognitivne disonance. Spoštovanje.

Več o vrednosti kriptovalut na splošno si lahko preberete tukaj.

Si želite investirati v kriptovalute? Ne investirajte na slepo, izkoristite našo strokovno kripto svetovanje.

Leave a Comment